Івано-Франківськ

На Прикарпатті поранені військові тижнями стоять в черзі за висновками медкомісії

Військові правозахисники кажуть, проблема в тому що лікарів ВЛК дуже мало, штат досі розрахований на мирний час.

На Прикарпатті поранені військові тижнями стоять в черзі за висновками медкомісії

На Прикарпатті військовим, щоб отримати компенсацію, подовжити лікування, або піти в запас, треба вистояти кількатижневу чергу. Медиків у західних областях не вистачає, електронного документообігу немає взагалі. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

“На милицях, з важкими пораненнями, контузіями, та на протезах під військовою поліклінікою в Івано-Франківську фронтовики збираються задовго до її відкриття, зайняти чергу. “е всі поранені можуть висидіти ту цю чергу. Багато хто здається – болить, він встав, вийшов”, – йдеться у повідомленні.

Вони усі отримали поранення на війні та лікувалися у шпиталях. Однак похід на комісію перетворюється на справжнє пекло.

“Це вже 4-тий день тут. Не можу потрапити. Лікар приймає тільки 3 дні, тричі на тиждень і черги дуже великі”, – пояснюються військові. 

Додамо, що тим часом у військовій поліклініці Львова жодних черг, під час прийому майстри ще й роблять ремонт. Але ще місяць тому і тут стояли шалені черги. Військовослужбовці тижнями не могли потрапити на прийом, а саме приміщення поліклініки було у жахливому стані.

“Кожен має по 2-3 поранення, при чому важких, і ми стоїмо в цих чергах. У них є обіди, субота-неділя вихідний, п’ятниця скорочений день, ми там воюємо, в нас немає ні вихідного”, – нагадують бійці.

Ситуацію тут вирішити допоміг розголос – тоді втрутився Офіс омбудсмена та волонтери. Черга стала електронною, лікарі отримали комп’ютери – це пришвидшило прийом. У коридорах навіть поставили стільці.

Військові правозахисники кажуть, проблема в тому що лікарів ВЛК дуже мало, штат досі розрахований на мирний час. А ще працюють вони не з електронними документами, папери заповнюють вручну. Держава  виявилася неготовою до такої кількості поранених, потрібна реформа, кажуть фахівці.

Перші відчутні зміни поранені фронтовики побачать вже у найближчі два місяці, обіцяють у Міноборони.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено