Івано-Франківськ

Використовували ще 100 років тому: історія гасла “Слава Україні”

Найвідоміший факт, коли вперше було вжито гасло "Слава Україні - Героям слава", - це в березні 1919 року у Львові.

Використовували ще 100 років тому: історія гасла "Слава Україні"

“Слава Україні!” – гасло, яке цього тижня розлетілося усіма соцмережами після розстрілу українського військовополоненого російськими окупантами. Насправді цей слоган має давню історію. Про це в ефірі 1+1 розповіла кандидатка історичних наук Аліна Понипаляк, пише ПІК.

“Його використовували ще понад 100 років тому. Спершу – борці за незалежність України, потім – патріотично налаштовані громадяни вже у вільній Україні, нині – це головне гасло українців. Найвідоміший факт, коли вперше було вжито це гасло, – це в березні 1919 року у Львові. Тоді студенти й інші українці, які виступали проти польського уряду, активно використовували ці слова”, – сказала вона.

За її словами, це гасло стало загальноприйнятим в УНР, протягом всього 20 століття – як революційне гасло. Згодом – для прославлення нашої країни та державності. 

Нагадаємо, 6 березня 2023 року в мережі оприлюднили відео, як російські окупанти розстрілюють українського військовополоненого після його слів “Слава Україні!” й знімають це на відео. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено