Івано-Франківськ

Як діяти, якщо смартфон перестав вмикатися?

Несподівані збої часто трапляються з портативними пристроями, і це не залежить від їхньої марки чи моделі.

imgonline com ua 2to1 VSAwwaGKh6DJwyH scaled

Сьогодні розглянемо кілька варіантів вирішення такої проблеми, як відсутність реакції телефону на натискання кнопки включення. Якщо поломка несерйозна, то, швидше за все, усунути її вийде навіть самостійно. Перевірмо, що можна зробити?

Діагностика з метою з’ясування причин несправності

Проблеми з роботою смартфонів можна умовно поділити на дві групи: апаратні та системні. Найчастішим проявом несправності є відсутність реакції смартфона на кнопку включення Причинами такої поведінки може стати як несправна батарея, так і “криві” оновлення ПЗ.

Як знайти причину?

По-перше, перевірте справність акумулятора та зарядних аксесуарів. Підключіть смартфон до штатного зарядного пристрою і дочекайтеся моменту, коли на дисплеї з’явиться індикація заряджання. Якщо нічого не відбувається, то спочатку перевірте блок живлення, підключивши його до аналогічного мобільного апарату. Якщо із зарядним комплектом все гаразд, то наступний підозрюваний – акумулятор. Відновити цей елемент неможливо, тому рекомендуємо його одразу замінити. Наприклад, новий акумулятор для телефону Huawei шукайте тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/huawei

Також найпоширенішою причиною відсутності живлення може бути порт підключення. Якщо встановлено, що справа саме в ньому, слід звернутися до найближчого сервісного центру для його заміни.

Немає зображення або телефон завис на заставці

Якщо ви бачите чорний екран при включенні або система просто зависає під час завантаження, справа швидше за все в системній помилці. Щоб усунути її потрібно виконати Hard Reset. Спосіб виконання “жорсткого” скидання залежить від виробника та моделі смартфона. Покрокову інструкцію можна знайти на сайті виробника або на форумі.

Однак це рішення не завжди працює, іноді може знадобитися повна перепрошивка мобільного телефону з метою повного оновлення програмного забезпечення. У такому разі всі дані, які зберігалися в пам’яті смартфона, будуть безповоротно втрачені.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено