Івано-Франківськ

Шмигаль повідомив про важливу перемогу України над росією на міжнародному фронті

Верховний Суд Сполученого Королівства вирішив направити справу єврооблігацій "Януковича" на $3 млрд на розгляд за повною процедурою.

 

rishennya sudu prokuratura 2

15 березня Верховний суд Великої Британії виніс рішення щодо спору, який триває з 2016 року, щодо єврооблігацій України на $3 млрд, випущених у 2013 році на користь Росії.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, справу про єврооблігації направили на розгляд за повною процедурою в англійському суді.

Справа стосується єврооблігацій на суму 3 млрд доларів, які було випущено у грудні 2013 році внаслідок примусу, здійснюваного Росією.

Росія, натомість, намагалась переконати англійський суд застосувавши скорочену процедуру і тим самим уникаючи детального дослідження англійським судом своїх дій. 

“Важлива перемога України над росією на міжнародному фронті. Суд визнав сильну позицію захисту України щодо примусу та погроз росії застосувати силу, які росія чинила ще у 2013 році, щоб примусити Україну випустити ці єврооблігації. Тепер кремлю доведеться розкрити всю інформацію щодо дій проти України на відкритому судовому розгляді. Справедливість обов’язково переможе. росія безумовно Д

До фінального рішення суду Україна не повинна сплачувати виплати за боргом. 

Президент Володимир Зеленський також привітав рішення британського суду.

 

Позиція України полягала у тому, що випуск облігацій повинен бути визнаний недійсним через примус, або ж судове провадження має бути зупинене, якщо англійський суд вважатиме, що не має можливості розглянути аргументи лінії захисту України.

Читайте також:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено