Івано-Франківськ

Розповів про проблеми в армії: комбата 46 ОДШБ знімають з посади після його інтерв’ю

Цього тижня видання The Washington Post опублікувало статтю з інтерв’ю в українського захисника, комбата 46 ОДШБ Анатолія з позивним “Купол”.

Розповів про проблеми в армії: комбата 46 ОДШБ знімають з посади після його інтерв'ю

Комбата 46 ОДШБ Анатолія з позивним “Купол” знімають з посади після його інтерв’ю для The Washington Post, у якому він розповів про проблеми в ЗСУ напередодні контрнаступу. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

Військовий розповів американському виданню про низку проблем в українській армії, які виникли за рік повномасштабної війни проти рф, зокрема про недостатню кількість кваліфікованих військових, нестачу боєзапасів та втрати серед особового складу.

“Купол”, сказав, що його батальйон не впізнати. З приблизно 500 солдатів близько 100 були вбиті в бою та ще 400 поранені, що призвело до повної втрати. Він додав, що був єдиним військовим професіоналом у батальйоні, і він описав труднощі, пов’язані з керівництвом підрозділом, що складається виключно з недосвідчених військ.

“Я отримую 100 нових солдатів. Вони не дають мені часу, щоб їх підготувати. Вони кажуть: “Візьміть їх у бій”. Вони просто кидають все і тікають. Це воно. Ви розумієте чому? Бо солдат не стріляє. Я запитую його чому, а він каже: “Я боюся звуку пострілу”. І чомусь ніколи не кидав гранату. … Нам потрібні інструктори НАТО в усіх наших навчальних центрах, а наших інструкторів потрібно відправити туди, в окопи. Тому що вони не впоралися зі своїм завданням”, — зазначив він.

Після публікації інтерв’ю видання “Українська правда” повідомило, що “Купола” переводять з посади командира бойового батальйону на посаду заступника командира батальйону навчального центру. Водночас сам військовий, у відповідь на такі дії командування, написав рапорт про звільнення.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено