Івано-Франківськ

Очільник Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з путіним: говорили про “українське питання”

Сі підкреслив, що в українському питанні лунають голоси за мир і раціональність.

Очільник Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з путіним: говорили про "українське питання"

Очільник Китаю Сі Цзіньпін зустрівся зі своїм російським колегою володимиром путіним у Кремлі. Між сторонами відбувся поглиблений обмін думками щодо “українського питання”. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

«Більшість країн підтримують послаблення напруженості, виступають за мирні переговори та проти підливання масла у вогонь. Огляд історії показує, що конфлікти врешті-решт мають вирішуватися шляхом діалогу та переговорів», – сказав китайський лідер.

Сі Цзіньпін нагадав, що Китай опублікував документ про свою позицію щодо української кризи, виступаючи за політичне врегулювання кризи та відкидаючи менталітет холодної війни та односторонні санкції.

«Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у просуванні політичного врегулювання українського питання», – зазначив Сі.

Зі свого боку, путін зазначив, що росія цінує Китай за незмінну неупереджену, об’єктивну та виважену позицію та відстоювання чесності та справедливості в основних міжнародних питаннях.

“Росія уважно вивчила позиційний документ Китаю щодо політичного врегулювання українського питання і відкрита до переговорів про мир. Росія вітає конструктивну роль Китаю в цьому відношенні», – йдеться в повідомленні.

Очільник Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з путіним: говорили про "українське питання"

До слова, водночас в Україні очікують, що Сі Цзіньпін вплине на президента РФ Путіна, щоб припинити війну в Україні. Про це казав речник МЗС Олег Ніколенко. Він підкреслив, що Україна готова до більш тісного діалогу з Китаєм з метою відновлення миру.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено