Івано-Франківськ

Пил на листі кімнатних рослин: чи небезпечний він та як його позбутися

Кімнатні рослини допомагають очищувати повітря в приміщенні.

360301 1

Пил є невід’ємною частиною будь-якого приміщення, навіть якщо часто проводити в оселі прибирання. Він накопичується на різних поверхнях, зокрема на листі кімнатних рослин, пише ТСН.

Скупчення пилу на кімнатних рослинах є небезпечним, адже перешкоджає природньому фотосинтезу, чим порушує розвиток квітів. В найбільш запущених випадках пил може навіть стати причиною загибелі рослини.

А ще таке забруднення перешкоджає повітрообміну, що теж може нашкодити квітам. В пилу можуть перебувати збудники грибкових захворювань, що стає причиною того, що кімнатні рослини починають хворіти і гинуть. Тому пил дуже важливо вчасно очищати.

Як очистити кімнатні квіти від бруду

Варто запам’ятати кілька важливих порад, як очищати листя кімнатних рослин від бруду:

  • якщо у квітки великі глянцеві листочки, то їх необхідно регулярно обприскувати і добре полірувати за допомогою тканини;
  • рослини з красивою текстурою листя бояться води, тому пил з їх поверхні можна очищати лише за допомогою опушення — візьміть клаптик м’якого оксамиту (м’який пензлик чи спеціальну щіточку) і акуратно вручну очистіть всі забруднення;
  • кімнатні рослини з колючками (наприклад, кактуси) очищаються від пилу за допомогою пензликів чи щіточок.

Можна приготувати спеціальний розчин, який допоможе очистити більшу частину ваших кімнатних рослин від пилу і бруду навіть після ремонтних робіт. Для цього візьміть 1/3 чайні ложки цукру, 100 мл теплої води і 3-5 крапель лимонного соку. Всі ці інгредієнти потрібно змішати і дочекатися, щоб цукор повністю розчинився. Змочіть у рідині ватний диск, а потім протріть листя рослин. Протирати квіти цим розчином можна не частіше одного разу на тиждень. Такий засіб не лише очищує від пилу, але й працює як додаткова підгодівля.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено