Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині провели в останню дорогу воїна Андрія Кваснишина (ФОТО)

До когорти воїнів небесного легіону долучився 26-річний уродженець Болехова Кваснишин Андрій Володимирович

0 scaled

31 березня, у рідному місті українського захисника провели в останню дорогу рідні, друзі, знайомі, представники влади та військові, небайдужі мешканці громади, повідомляє ПІК із посиланням на Болехівську міську раду.

Андрій з початку повномасштабного вторгнення за покликом серця пішов добровольцем захищати Україну від ворога. Він був добрим, спокійним та трудолюбивим хлопцем. Власну сім’ю юнак так і не встиг створити. Вдома на нього з нетерпінням чекала мама, рідні, друзі. Смерть Андрія стала страшною раною і вічним болем для них усіх, болем для усієї громади, болем усієї країни.

2 scaled

Громада попрощалася із загиблим зі сльозами на очах, скорботою та розпачем від непоправної втрати. Усіх переповнював невимовний жаль за хлопцем, який не встиг розкритися у праці, своїх мріях, любові юного серця. Ніхто не приховував гірких сліз.

1 scaled

Біля рідної хати бійця відбулася панахида. У своїй промові отець Олександр Васютин сказав зворушливі слова про Героя:

«…Андрій є одним з тисячі, який виконав свій обов’язок перед Богом – віддав на вівтар незалежності нашої держави своє життя. Він також виконав заповідь Божу: «Люби свого ближнього, як самого себе». Загинув за кожного з нас, наш край, нашу свободу, щоб ми мали краще життя та жили у вільній, незалежній державі… Тож нехай Господь простить його гріхи і оселить його душу в Царстві Небесному».

0 1 scaled

Чин похорону за упокій душі українського бійця звершили у соборі святих Жінок Мироносиць Православної Церкви України на чолі з митрофорним протоієреєм о.Іваном Петрівим. Співслужили отцю  священники  Болехівського, Долинського та Витвицького деканатів ПЦУ  і УГКЦ.

Поховали Андрія під звуки гімну України та військовий салют на місцевому кладовищі. Прапор, яким було вкрито труну, військові урочисто передали матері воїна.

Нагадаємо, на Прикарпаття прибуває скорботний кортеж з тілом загиблого воїна.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено