Івано-Франківськ

Обмеження на польоти над Україною може залишитися до 2029 року

У Європейській організації з безпеки повітряної навігації (Євроконтроль) опублікували прогноз на розвиток авіагалузі до 2029 року.

106128358 gettyimages 1126739279

У Євроконтролі вважають, що обмеження на польоти над Україною, росією, Білоруссю та Молдовою зберігатимуться ще майже 7 років.

Про це йдеться у звіті Європейської організації з безпеки повітряної навігації (Євроконтроль), пише “Громадське“.

Там зазначають, що авіаційна галузь поступово відновлюється після пандемії коронавірусу, але повномасштабне вторгнення росії в Україні серед іншого гальмує пожвавлення.

Як прогнозує Євроконтроль,  до 2029 року не буде повернення до звичних маршрутів, зокрема залишатимуться обмеження на цивільні польоти в Україні та росії.

“У більшості країн Південно-Східної Європи кількість польотів уже перевищує рівень доковідного 2019 року. У країнах Південної та Північно-Західної Європи кількість польотів залишається на 2-20% нижчою проти 2019 року”, – йдеться у звіті.

Значне зменшення польотів сталося в Україні через повномасштабне вторгнення — на 90%, адже ще в січні-лютому 2022-го з України були рейси. Також кількість польотів на 61% зменшилась у Молдові.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено