Івано-Франківськ

Троє жителів Прикарпаття переказали великі грошові суми інтернет-шахраям: деталі

Шахраї продовжують наживатись на довірливих мешканцях.

835c16bf22cd19b3c26e551fae46a93e scaled

Одразу двоє прикарпатців потерпіли від невідомих аферистів, які розміщували фейкові оголошення в мережах. Ще одна потерпіла втратила заощадження, перейшовши за підозрілим посиланням.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області, пише ПІК.

До галицьких правоохоронців звернувся 55 – річний мешканець с. Насташине. Чоловік повідомив, що на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж сільськогосподарської техніки. Невідомому продавцю заявник перекинув всі кошти, а це 48 тисяч гривень. Однак товар йому так і не надіслали, а на телефонні дзвінки аферист не відповідає.

“За схожою шахрайською схемою ошукали й 47-річного мешканця Івано-Франківська, що хотів придбати в інтернеті запчастини до транспортного засобу. Чоловік переслав невідомому продавцю понад 17 тисяч гривень за товар, який так і не отримав”, – йдеться у повідомленні.

А 34-річна харків’янка, яка тимчасово проживає у Верховинській ТГ, потерпіла від онлайн-шахраїв. Жінка розповіла поліцейським, що в одній із соціальних мереж побачила інформацію про оформлення соціальних виплат від міжнародних організацій. Для того, аби отримати гроші, необхідно було перейти за посиланням, ввести персональні та банківські дані. Заявниця заповнила все і втратила понад 40 тисяч гривень.

За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено