Івано-Франківськ

У Чорнобильському заповіднику показали стадо коней Пржевальського з висоти пташиного польоту (ФОТО)

На опублікованих фото видно, як ціле стадо молодих тварин вільно гуляло полем і випасалося.

У Чорнобильському заповіднику показали стадо коней Пржевальського з висоти пташиного польоту (ФОТО)

На весняних лугах Чорнобильського заповідника починають з’являтися дикі тварини. На території помітили стадо коней Пржевальського, які випасалися на полі. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“Світлинами червонокнижних звірів поділилися у соціальних мережах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Ці кадри захоплюють, адже зроблені з висоти пташиного польоту”, – йдеться у повідомленні.

Наразі кількість цих тварин у Чорнобильському заповіднику сягає близько 150 особин.

image 2 1 image 1 2

До слова, кінь Пржевальського – підвид дикого коня, що донедавна розглядався як самостійний вид. Названий на честь свого першовідкривача — мандрівника Миколи Пржевальського. У XX столітті був винищений у природному середовищі, але зберігся в зоопарках, після чого відбулася його реінтродукція у природу.

Наразі це єдиний вид власне диких коней, що існує на волі, а також єдиний представник ряду Конеподібних у дикій фауні України (акліматизовані табуни у Чорнобильській зоні відчуження).

Цей вид має одну з найдревніших особливостей забарвлення коней – саврасу масть, що характеризується пастельними відтінками гнідо-саврасої масті з характерною темною смугою уздовж спини, також помітні освітлені ділянки шерсті – так звана “підласість” коней.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено