Івано-Франківськ

Китайську компанію Xiaomi визнали міжнародним спонсором війни

Компанія є лідером із продажів смартфонів у росії, подвоївши у 2022 році свою частку ринку.

104 scaled

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську компанію з виробництва смартфонів та іншої техніки Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни, передає “Громадське“.

Причиною такого рішення агентства є те, що китайська компанія після початку повномасштабного вторгнення продовжила продавати свою техніку в росії.

«Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в рф на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім», — наголошує НАЗК.

Агентство розповідає, що компанія займає перше місце з продажів в інтернет-магазинах росії ще з 2018 року. У липні 2022 року Xiaomi та її суббренд POCO займали 42% російського ринку смартфонів. Лише в 2021 році російський підрозділ цієї китайської компанії отримав виторг на 202 мільйони доларів.

«Це величезні кошти, з яких сплачуються не менш серйозні суми податків. Потім за рахунок цих самих податків утримується й російська армія, яка сьогодні вбиває українців», — зазначає НАЗК.

Як розповідає агентство, Xiaomi не оголошувала про свої плани щодо виходу з росії, хоча з весни 2022 року не вела там маркетингову діяльність. А вже зараз компанія активно відновлює набір персоналу до своїх російських офісів та оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів. НАЗК вважає, що це свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у росії.

НАЗК вже внесло 21 компанію до переліку міжнародних спонсорів війни. Їх автоматично вносять до World-Check — бази даних людей і організацій із підвищеним ризиком, яку використовують у всьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Агентство каже, що через це співпраця з подібними компаніями стає ризикованою та небажаною для будь-кого на міжнародному ринку.

Серед інших компаній у переліку міжнародних спонсорів війни — Bonduelle, P&G, «Райффайзен Банк», а також мережі роздрібної торгівлі «Ашан», Leroy Merlin і Metro.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено