Івано-Франківськ

Парламент Словаччини ухвалив резолюцію, в якій визнав російський режим терористичним

Депутати Словаччини також засудили прямі й непрямі погрози росії застосувати ядерну зброю.

large 4 scaled

Парламент Словаччини (Національна рада) ухвалив резолюцію, якою чинний російський режим визнається терористичним, а росія — державою, що підтримує тероризм.

Про це йдеться у повідомленні парламенту, пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

В ухваленому документі Словаччина вкотре засудила російську агресію в Україні, атаку окупантів на цивільне населення та об’єкти, а також висловила підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

“Водночас депутати засуджують гібридну війну, яку росія веде також на території Словаччини, і закликають правоохоронні органи, спецслужби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї, щоб зберегти безпеку та демократію в країні”, – йдеться у повідомленні.

Депутати Словаччини заявили, що не визнають проведення та результатів «референдумів» в окупованих областях України, вважаючи ці території такими, що залишаються у складі України.

Парламент Словаччини також висловив підтримку зусиллям зі створення спецтрибуналу для притягнення рф до відповідальності за злочини агресії, злочини проти людяності та військові злочини.

Нагадаємо, раніше Сейм Польщі ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму. росію державою-терористом визнали також НАТО та Європарламент.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено