Івано-Франківськ

До Великодня зробили найбільшу в Україні мапу з пасок: зареєстрований національний рекорд

В Подільську на Одещині встановили рекорд України — найбільша мапа України, яку зробили з великодніх домашніх пасок.

IMG 20230414 110219 scaled

Волонтери Гончаренко центру та учасниці волонтерського спецзагону «Паляниця» протягом двох днів конструювали на головній площі міста спеціальний стіл площею 77 квадратних метрів, на якому і розмістився їстівний рекорд — 5 900 домашніх пасок.

Волонтери отримали спеціальний сертифікат від «Національного реєстру рекордів України», після чого роздали частину великодніх смаколиків присутнім військовим, а іншу частину відправлять прямо на передову для бійців, які боронять Україну.

Мапа з пасок вийшла розміром 11 метрів 40 сантиметрів на 7 метрів. Для всієї випічки використали тонну борошна, 2 000 яєць, 80 кг вершкового масла, 200 літрів молока, 50 кг цукру. Спецзагін «Паляниця» пече смаколики для військових з першого дня війни. Спочатку це була невелика група волонтерок,  які об’єднались на базі Гончаренко центру і готували для військових частин Подільська та Тероборони. Але згодом волонтерська група виросла та відокремилась у великий кулінарний спецпідрозділ. Випічка з Подільська відправляється по всій лінії фронту військовим з усієї країни вже понад рік.

«Головною метою для нас всіх, звісно, було не просто поставити рекорд, а пригостити домашніми пасками якомога більше військових та подарувати їм відчуття дому. Адже Великдень — це важливе сімейне свято. Проте, на жаль, не всі зможуть зустріти його в родинному колі. Тому саме це й об’єднало нашу волонтерську спільноту. Дівчата із загону «Паляниця» під керівництвом Людмили Татар протягом п’яти днів майже цілодобову випікали всі ці тисячі пасок. Нашій наймолодшій господині всього 5 років, а найстаршій — 69 років. Сьогодні ми бачили посмішки військових та чули слова вдячності. І це найцінніше. Усі ми працюємо на перемогу! Всі ми разом зараз створюємо надійний тил, поки наші захисники та захисниці очищують українську землю від рашистської навали», — зазначив засновник мережі Олексій Гончаренко.

IMG 20230414 110150 scaled

На встановленні рекорду розчулилися навіть представники «Національного реєстру рекордів України». Лана Вєтрова, яка працює у реєстрі з 1998 році, була вражена тим, з якою серйозністю волонтери Подільська підійшли до процесу. «Команда готувалась понад місяць, потім тиждень вони пекли паски. Це дійсно рекорд, який має сенс. Ми пишаємось такими українцями», — сказала вона.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено