Івано-Франківськ

Німеччина запропонувала ЄС “вдарити” Путіна туди, куди його ще не били

Зокрема, йдеться про те, що привілейоване ставлення до російської атомної промисловості неприйнятне.

Німеччина запропонувала ЄС "вдарити" Путіна туди, куди його ще не били

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв’язку з вторгненням Росії Україну, Німеччина пропонує включити атомну промисловість агресора в 11-й пакет санкцій Європейського Союзу.

Таку заяву зробив віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек, зазначивши при цьому, що Росія використовує залежність у сфері енергетики для чинення тиску на інші країни, пише ПІК.

“Хабек підкреслив, що привілейоване ставлення до російської атомної промисловості неприйнятне, і що Росія не може розглядатися як надійний партнер в області ядерної технології”, – йдеться у повідомленні.

Він також висловив думку, що потрібен перехідний період для реалізації санкцій щодо російської атомної енергетики, але при цьому необхідно почати рішучі дії в цій сфері.

Санкції проти Росії

  • 19 жовтня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Європарламенті заявила про те, що Європа знайшла заміну для двох третин російського газу.
  • У грудні 2022 року в ЄС домовилися про граничну ціну на газ.
  • В рамках одного з санкційних пакетів 5 грудня 2022 року було введено стелю цін на нафту. З 5 лютого 2023 року набула чинності заборона на закупівлю російських нафтопродуктів.
  • 28 березня 2023 року в ЄС вирішили заборонити російським експортерам заздалегідь резервувати потужності, необхідні для поставок.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено