Івано-Франківськ

В NASA спростували припущення про падіння супутника в Києві

Спалах в небі над Києвом, викликав багато припущень.

f1e4dd7f42decd850ec016e709853f84

Представник NASA спростував заяву Київської міської військової адміністрації про те, що яскравий спалах у небі над столицею України виник через падіння супутника NASA. Науковці припускають, що це був болід (метеор).

Про це пише ВВС, передає ПІК.

У NASA заявили, що, мабуть, виникла певна плутанина через попереднє повідомлення агентства про виведення з орбіти знятого з експлуатації супутника RHESSI. Напередодні повідомлялося, що вночі проти 20 квітня на Землю впаде 270-кілограмовий супутник NASA, який вивчав Сонце з 2002 року.

Згідно з відеотрансляцією NASA, супутник ще не увійшов в атмосферу Землі.

Що передувало?

Близько 22:00 19 квітня кияни побачили над містом яскравий об’єкт, який падав. Після цього одразу оголосили повітряну тривогу.

“Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкта. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків – була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала”, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Як вказали у командуванні повітряних сил, за попередньою інформацією, спалахи на містом Київ близько 22.30 пов’язані із падінням супутника/метеорита (інформація уточнюється).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено