Івано-Франківськ

За рік війни майже 100 тисяч чоловіків отримали дозвіл на виїзд за кордон: скористалися ним не всі

Комісія зазначає, що навіть за наявності дозволу на виїзд 3178 чоловіків не змогли підтвердити мету свого виїзду. 

За рік війни майже 100 тисяч чоловіків отримали дозвіл на виїзд за кордон: скористалися ним не всі

З початку повномасштабної війни та до кінця 2022 року 96 442 чоловіків призовного віку отримали дозвіл на виїзд за кордон. Проте 30 068 чоловіків не скористалися наданим дозволом. Про це йдеться у попередньому звіті Тимчасової слідчої комісії Ради, пише ПІК.

“У той же час комісія зафіксувала, що багато чоловіків не повернулися після того, як минув їхній термін перебування за кордоном. Загалом це 9373 чоловіки, або 11,17% від загальної кількості. Більше таких випадків фіксується із дозволами, виданими у Харківській, Тернопільській та Волинській областях”, – йдеться у повідомленні.

На початку березня прикордонники розповідали, що за час війни затримали понад 11 тисяч порушників, які намагалися виїхати поза пунктами пропуску. Ще понад 4 тисячі намагалися виїхати з підробленими документами.

Додамо, що військовий стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18-60 років, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, крім особливих винятків. 16 серпня президент у відповідь на петицію із закликом зняти заборону на виїзд чоловіків заявив, що це відбудеться лише після закінчення дії військового стану.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено