Івано-Франківськ

Який рис для суші?

Суші – найпопулярніша японська закуска у всьому світі. Це рис особливого сорту з начинкою (риба, морепродукти, м'ясо, овочі, фрукти та

ris dlya sushi v domashnix

Замовити роли сьогодні можна у ресторані або з кур’єрською доставкою додому. Це затребувана та доступна послуга, яка дозволяє насолодитися улюбленою стравою незалежно від часу доби.

Який рис потрібен для суші?

Основним компонентом суші є рис. Це особливий короткозернистий сорт із підвищеним вмістом крохмалю. Тому він клейкий та добре зберігає форму. Його варять за спеціальною технологією, і заправляють після приготування заправкою з рисового оцту, солі та цукру.

Для приготування ролів у домашніх умовах необхідно правильно вибрати рис. Він продається у супермаркетах у відділі для суші. Є набори, у яких всі потрібні продукти та інгредієнти.

Отже, рис для суші має бути білим, круглим та з гладкою поверхнею зерен. Це може бути сорт Жасмин або Нікіша, але пропарений не підійде через свою розсипчастість. Крім того, важливо правильно приготувати рис, що стане запорукою якісного результату.

Крупу потрібно ретельно промити під проточною водою, доки вона не стане прозорою. Потім у каструлю викладають рис та додають воду з пропорції 1:1. Варять на повільному вогні під кришкою.

Заправку з рисового оцту, цукру та солі додають після приготування рису та охолодження. Акуратно перемішують та приступають до формування суші. Як начинку використовують різні інгредієнти, враховуючи смакові уподобання.

Наприклад, є класичні та гострі суші, а є з ніжним вершковим сиром Філадельфія чи вегетаріанські. Велика різноманітність начинок дозволяє задовольнити найвишуканіший смак та отримати гастрономічне задоволення.

Рис відносять до дієтичної крупи, її дозволяють алергікам. У ній міститься велика кількість корисних речовин, у тому числі й цинк, йод, фосфор, вітаміни групи В тощо. Складні вуглеводи сприяють швидкому насиченню організму, тому багато суші за прийом не з’їж.

З чим їдять суші та роли?

Традиційно до суші подають такі обов’язкові добавки:

  • соєвий соус;
  • гостра паста васабі;
  • маринований імбир.

У соєвому соусі багато білка та корисних речовин. Його подають до суші в невеликій ємності, а потім його наливають у плоску миску та занурюють у неї рол. Це дозволяє повною мірою розкрити смак рису та начинки.

Гостру пасту васабі готують із хрону. Вона має протимікробну дію, що дозволяє знищити мікроби в сирій рибі. Маринований імбир очищає смакові рецептори, щоб насолодитися новим видом ролів.

У чому користь суші?

При правильному приготуванні зі свіжих продуктів суші при помірному споживанні (бажано не більше трьох разів на тиждень) корисні для організму. Вони дозволяють зміцнити імунітет та знизити ризик розвитку раку та інших захворювань.

Поліпшується робота травної системи та нормалізується обмін речовин, а завдяки вмісту йоду в листах норі та морепродуктах є сприятливий вплив на функціонування щитовидної залози.

Партнерський матеріал 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено