Івано-Франківськ

Підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка – Генштаб

Триває чотириста тридцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

345561938 169733466036684 5362462622211363921 n scaled

Протягом цієї доби противник завдав 6 ракетних ударів, зокрема по містах Часів Яр, Костянтинівка та Херсон. Крім того, російська федерація завдала 25 авіаційних ударів та здійснила більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, передає ПІК з посиланням на вечірнє зведення Генштабу 6 травня.

Головне із зведення:

  • Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом, протягом доби ворог здійснив понад 30 атак.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.
  • На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Синьківка.
  • На Лиманському напрямку противник здійснює пошук слабких місць у нашій обороні. Вів наступальні дії у напрямку Білогорівки та Спірного, успіху не мав.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонні дії. Здійснив обстріли населених пунктів, що неподалік з лінією бойового зіткнення.
  • Російські окупанти не перестають грабувати громадян України та підприємства на тимчасово захоплених територіях. У Енергодарі, станом на 5 травня, на території підприємства “Електропівденмонтаж-10” не лишилось жодного легкового автомобіля. Розграбовано склад, а також вивезено станкове обладнання.
  • Дедалі частіше надходить інформація про низький рівень морально-психологічного стану особового складу противника. Так, у одному з підрозділів російських окупаційних військ, що знаходиться у селищі Муліно Нижньогородської області, командири відкрито називають підлеглих «гарматним м’ясом». Крім того, військовослужбовці скаржаться на незадовільне медичне забезпечення, а також забезпеченість засобами індивідуального захисту та екіпіруванням. Близько 50% відсотків особового складу не мають можливості оформити платіжні картки, мають побоювання, що у разі їхньої загибелі, їхні кошти не дістануться сім’ям.
  • Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу.
  • Протягом цієї доби українські захисники знищили 4 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та 2 розвідувальних дрони.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 3 райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено