Івано-Франківськ

В Ірландії вигадали, як мотивувати українських біженців повертатись додому

Уряд країни розглядає можливість продовження фінансової підтримки українців після добровільного повернення до України.

В Ірландії вигадали, як мотивувати українських біженців повертатись додому

Уряд Ірландії не виключає фінансової допомоги українським біженцям при виїзді з країни, коли завершиться термін дії директиви про тимчасовий прихисток. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

“Захист українцям надано до березня 2024 року, але можливе подальше продовження тимчасового захисту до березня 2025 року. До того ж, держава виділила категорії населення, яким дозволять залишитися після завершення дії тимчасового захисту”, – йдеться у повідомленні.

Ще один варіант, який розглядає влада держави: дозволити проживання тим, хто навчається або ж працює. Причому питання щодо школярів поки вивчається. Також залишитися в Ірландії зможуть ті, хто не може повернутися за станом здоровʼя. Громадяни України в Ірландії отримують допомогу з безробіття, а старші люди (яким понад 66 років) – додаткові соціальні виплати.

“Країни ЄС повинні будуть або підтримати українців, щоб залишитися в ЄС після надання тимчасового захисту, або підтримати українців, щоб повернутися додому та відбудувати Україну, або «можливо, поєднати обидва підходи”, – пишуть у виданні.

У Ірландії вважають, що уряди країн, де знаходяться біженці, також мають дослідити, як підтримати життєздатну програму повернення для українців, які хочуть повернутися додому, особливо в контексті потенційно затяжної війни, де також необхідно брати до уваги здатність української влади реінтегрувати громадян.

До слова, зараз у країні тимчасово проживає близько 70 тисяч українців, які отримують всебічну підтримку від уряду.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено