Івано-Франківськ

Відповіді відрізняються: чи буде в українських школах курс статевого виховання?

У Міносвіти розповіли, чи запровадять у школах України курс статевого виховання. Про це мовиться у відповіді МОН громадській організації "Політична

image 2 scaled

Однак, що цікаво, вона є доволі неоднозначно: міністр освіти Оксен Лісовий та гендиректор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олег Єресько надали різні відповіді.

Про це повідомила Ірина Тишко – співавторка петиції про статеве виховання, яка надсилала запит у МОН, пише 24 Канал.

Міністр освіти заявив, що МОН розробляє проєкт стандартів, які передбачають впровадження окремого курсу статевого виховання у школах. Він враховуватиме подібний досвід європейських країн. Зараз триває розробка “просвітницьких програм, курсів, інформаційних та методичних матеріалів” для дітей та молоді, батьків, вчителів.

Водночас у Директораті дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН повідомили, що статеве виховання уже є в програмі як складник системи національного виховання дітей та молоді.

Теми включені у зміст таких обов’язкових навчальних предметів:

  • “Я досліджую світ” (1 – 4 класи);
  • “Основи здоров’я”/ “Здоров’я, безпека та добробут” (5 – 9 класи);
  • “Біологія” (8 – 11 класи)”.

Також учням пропонують такі факультативні курси:

  • “Я – моє здоров’я – моє життя”;
  • “Дорослішай на здоров’я”;
  • “Повага. Любов. Секс”;
  • “Захисти себе від ВІЛ”/”Школа проти СНІДу”.

За словами чиновника, МОН схвалило для використання також посібник для тренера “Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді”, “Здоров’я молоді та його складові” – для проведення інтерактивних занять, “7 кроків назустріч” – для роботи з батьками з питань статевого виховання.

Єресько додав, що для реалізації програм статевого виховання потрібна підготовка педагогів, розроблення сучасних навчальних і методичних матеріалів, а також інформаційна підтримка на рівні громад, ЗМІ, суспільства.

Українці підтримали петицію про обов’язкове статеве виховання у школах. За місяць вона набрала понад 25 тисяч підписів.

Петицію про впровадження обов’язкового статевого виховання у систему освіти України розглянув глава нашої держави Володимир Зеленський. Він доручив опрацювати відповідні пропозиції уряду.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено