Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині вночі працювала ППО: що відомо про атаку ворога

В ніч з 24 на 25 травня в Україні тривала трьохгодинна повітряна тривога.

На Івано-Франківщині вночі працювала ППО: що відомо про атаку ворога

Окупанти атакували безпілотниками південні, центральні та західні області. Зокрема, звуки вибухів було чути й на Івано-Франківщині. Вранці інформацію про роботу ППО повідомила голова облдержадміністрації Світлана Онищук, скільки безпілотників збили захисники неба, вона не вказала, пише ПІК.

“Ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави. Над територією нашої області працювали сили ППО. Пошкоджень, руйнувань та постраждалих немає”,написала вона.

Місцеві жителі повідомили ПІК, що вибухи було чути на Надвірнянщині. А Делятинська громада проінформувала, як поводити себе під час атаки дронів.

“Поінформувати всіх жителів містечка: сусідів, родичів, особливо дітей про збиття шахідів і великий радіус розльоту вибухових речовин! Всім бути максимально уважним, не наближатися до невідомих предметів! Максимальний контроль за дітьми! росія почала атакувати наші міста іранськими дронами-камікадзе Shahed. Вони призначені для ураження цілей на дальній відстані”, – йдеться у повідомленні.

У громаді додали, що ці дрони особливо небезпечні та підступні. У них міститься близько 40 кг вибухівки, що під час удару спричиняє потужну вибухову хвилю та багато уламків. При тому побачити їх важко через низьку траєкторію польоту. Дрон видає гучний звук, який схожий на роботу двигуна-мопеда або бензопили.

Людям порадили ховатися у підвали і не наближатися до небезпечних та підозрілих предметів, а одразу викликати поліцію чи ДСНС.

Додамо, що вночі наші сили та засоби ППО знищили усі 36 безпілотників, які окупанти випустили по Україні.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено