Івано-Франківськ

Російські загарбники обстріляли 10 областей України: є загиблі та поранені

Російська федерація зазнала великих втрат, продовжуючи застосовувати тактику терору, щоб залякати українців.

фото ілюстративне

Протягом доби 1 червня ворог завдав 12х ракетних атак з використанням 10х балістичних та крилатих ракет «Іскандер» (перехоплених захисниками України) та 2х зенітних керованих.ї

Крім того, окупанти завдали 46-х авіаударів та 107-х атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах На жаль, внаслідок обстрілів загинуло та поранено мирних жителів, в тому числі дітей.

Також пошкоджено дитячу поліклініка, багатоквартирні будинки, приватні будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по Україні залишається високою.

Ситуація в регіонах: 

На Київщині під час нічної атаки із застосуванням терористами одночасно ракет та БПЛА, всі цілі були знищені. Попередньо — двоє постраждалих від падіння уламків. Дорослий та дитина. Дорослого госпіталізовано та прооперовано, стан задовільний. Дитині допомогу надали вдома без госпіталізації.

З мінометів, артилерії та АГС російська армія завдала 10 обстрілів по Чернігівщині. Вночі ворог завдав авіаудар із гелікоптерів (некеровані авіаційні ракети). В селі Сновської громади згоріли 5 будинків та 5 господарських споруд, обійшлося без жертв.

Вночі та зранку ворог здійснив 6 обстрілів Сумщини. Вчора протягом дня було 15 обстрілів, зафіксовано 100 вибухів.

Минулої доби росіяни завдали 111 ударів по 22 містах і селах Запорізької області. Російський снаряд, який поцілив у житловий будинок забрав життя 68-річного жителя Гуляйполя.  Під час обстрілу у Плавнях постраждала сім’я – 35-річного чоловіка та 60-річну жінку з мінно-вибуховими травмами оперативно доставили до медичного закладу.

Вчора було здійснено артилерійський обстріл та 2 випадки атаки БПЛА на території Нікопольського району на Дніпропетровщині. У Нікополі поранено двоє людей 1973 р.н. та 1967 р.н. Пошкоджено об’єкт інфраструктури, п’ятиповерховий житловий будинок, 2 приватних житлових будинки, 3 автомобілі, 2 лінії електропередачі, газопровід. По Марганцю зафіксовано атаку дронів, поранено чоловіка 1988 р.н.

За минулу добу ворог завдав ракетного удару по місту Харкову, попередньо – із ЗРК С-300. Пошкоджено будівлі підприємства, зруйновано корпус апаратного цеху. Зазнали поранення жінка 63 років та чоловік 56 років.

За добу противник здійснив 94 обстріли (396 снарядів) Луганщини.

Окупанти здійснили 38 обстрілів, обстріляли 20 населених пунктів на Донеччині. Відомо трьох загиблих та 12 поранених людей.

Вночі силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині було знищено ворожий ударний БПЛА “Shahed-136”.

За добу по Херсонській області противник здійснив 81 обстріл (381 снаряд), з них по місту Херсон — 9 обстрілів (38 снарядів). Поранення отримали двоє чоловіків, у 26-річного херсонця опіки рук, а в 41-річного – мінно-вибухова травма та осколкові поранення шиї й ніг.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено