Івано-Франківськ

Він сам ще донедавна був на передовій: командир кулеметників з Франківська звернувся до Міністра освіти

Звернення стосувалося питання студентів, які захищать Україну на фронті та здачі державного іспиту.

Він сам ще донедавна був на передовій: командир кулеметників з Франківська звернувся до Міністра освіти

Комендир кулеметників 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців з Івано-Франківська Назарій Кішак звернувся до Міністра освіти і науки України Оксена Лісового із запитом щодо вирішення проблемної ситуації, з якою стикнувся особисто. Про це військовий написав у Фейсбук, пише ПІК.

“Попередньо був проінформований, що студенти, котрі захищають суверенітет та територіальну цілісність України, виконують бойові завдання на фронті, все одно повинні складати єдиний державний кваліфікаційний іспит. Це мене здивувало. Тому я написав листа до міністра”, – заначив він.

Відповідь отримав таку, що для здобувачів ступеня фахової передвищої, вищої освіти за заочною формою здобуття освіти, які є військовослужбовцями, у період воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування атестація здійснюється без проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту у формі, визначеній закладом освіти, для таких категорій здобувачів освіти.

“Приємно розуміти, що міністерство освіти і науки України розуміє, що відлучення з фронту для складання іспитів у навчальному закладі військовослужбовцями не є можливим з міркувань безпеки, виконання обов’язків та забезпечення ефективної роботи на фронті. Дякую Оксену Лісовому та його команді за ефективну роботу. Міністр ще донедавна захищав країну на передовій, тому як ніхто розуміє актуальні проблеми”, – додав Назарій Кішак.

Командир також зауважив, що захисники України, які знаходяться на передових лінях фронту, не можуть покинути свої підпозділи, щоб приїхати в університет на складання іспиту. Військовослужбовці щодня стикаються з важкими та небезпечними ситуаціями, де кожна мить має вирішальне значення.

Тому вести мову про те, щоб військові залишали свої військові частини, тим паче офіцерський склад, від рішень яких безпосередньо залежить життя підлеглих, немає сенсу.

351328541 2601371200012182 6120185558425914366 n scaled

Читайте також у ПІК: 
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено