Івано-Франківськ

Які хитрощі чоловіки використовують, щоб виїхати за кордон – розповіли у Держприкордонслужбі

Чоловіки йдуть на будь-які хитрощі, щоб ошукати прикордонників.

a7845b8e700cc497f6fa7a50307a48e8 scaled

В Україні триває режим воєнного стану, який передбачає заборону чоловікам віком від 18 до 60 років залишати територію країни. Однак поза межами пунктів пропуску чоловіки намагаються перетнути межу державного кордону.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише ТСН.

З його слів, в пунктах пропуску чоловіки, як правило, намагаються використати підробні документи. Зокрема, документи з військкоматів, які визначають, якщо вони не придатні до військової служби.

“Або ж, як ми часто бачимо, чоловіки підробляють документи про своїх дітей. До прикладу, в них немає трьох дітей віком до 18 років. Проте вони намагаються на паспортний контроль надати свідоцтва про народження, що в них начебто є троє дітей. Або, як не прикро, надаються інколи свідоцтва про смерть дружини, оскільки батькам-одинакам також дозволено перетинати кордон. Тому всі документи, які чоловіки надають для перевірки, за умовами перетину кордону дозволяють перетнути кордон. Наші військовослужбовці детально перевіряють, чи не мають вони ознаки підробок”, – сказав він.

Які категорії чоловіків можуть перетинати кордон у 2023 році:

  • Зняття з обліку за станом здоров’я
  • Троє та більше дітей
  • Тимчасово непридатні
  • Супровід
  • Військові

Виїхати за кордон також можуть чоловіки, які постійно проживають в іншій країні та мають відповідні позначки в паспорті.

А от від січня 2023 року виїхати за кордон не зможуть посадовці, чиновники, представники місцевої влади, народні депутати, прокурори тощо. Відповідне рішення ухвалила РНБО. Підставою для виїзду за кордон для таких осіб може бути виключно службове відрядження.

Читайте також:

 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено