Івано-Франківськ

Збір даних про всі карткові платежі українців – у НБУ пояснили, що перевіряють насправді

НБУ спростував інформацію, що збиратиме дані про всі карткові платежі українців.

492399193

Як зазначили в Національному банку України, у листі НБУ (№ 25-0005/38228), який викликав резонанс у ЗМІ, не йдеться про фізичних осіб.

Про це інформує пресслужба НБУ, пише ПІК.

Таким чином, інформація  те, що Національний банк збиратиме дані про всі платежі фізичних осіб, не відповідає дійсності.  НБУ не збиратиме інформацію, персональні дані фізичних осіб, а тільки узагальнену інформацію про юридичних осіб.

Національний банк з метою посилення нагляду з грудня 2022 року на періодичній основі отримує узагальнену інформацію від банків-еквайрів виключно щодо суб’єктів господарської діяльності, надавачів платіжних послуг – юридичних осіб, які користуються послугами банків з електронної комерції. Національний банк надіслав банкам лист-нагадування № 25-0005/38228, мета якого – звернути увагу на необхідність своєчасного і коректного надання інформації згідно з вимогами, визначеними в попередніх листах. Саме цей уточнюючий лист Національного банку оприлюднив підсанкційний проросійський ресурс “Страна.юа” з провокаційно недостовірною його інтерпретацією”, – йдеться у повідомленні.

Аналіз такої узагальненої інформації дав змогу Національному банку виявити проблематику використання послуг банків, у тому числі електронної комерції, з метою обслуговування тіньового ринку, зокрема обслуговування діяльності нелегального грального бізнесу. 

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що з 5 червня усі банки України щотижня надсилатимуть до НБУ дані про карткові операції своїх клієнтів. Йшлося про перекази коштів між фізичними особами, оплати в Інтернеті тощо.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено