Івано-Франківськ

Речник Повітряних сил прокоментував можливість відкриття аеропорту у Львові

Ігнат пояснив, що після відкриття цивільного аеропорту його можуть обстріляти російські терористи.

19 main

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував можливість відкриття Міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького.

Під час ефіру телемарафону 8 червня він наголосив, що після цього росіяни можуть обстріляли аеропорт, а у ЗСУ немає можливості його прикрити ППО через обмежені ресурси, пише ТСН.

Юрій Ігнат зазначив, що російські терористи обстрілюють великі міста на заході України, а тому аеропорт може опинитися під ракетним ударом або його спробують атакувати іранськими дронами.

“Як давно по Львову прилітали “шахеди”, чи крилаті ракети, чи по Тернополю, чи по Хмельницькому? Я думаю, відповідь у цьому. Якщо противник розуміє, що в Україні є функціонуючий аеропорт, то вони будуть в ньому вбачати потенційну ціль, яка може постачати західне озброєння“, – сказав він.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що в України зараз недостатньо систем ППО, які могли б надійно прикрити цивільні аеропорти. Він додав, що зараз пріоритет – це військові аеродроми.

“Ми бачили аеродром “Кропивницький” минулого тижня. А ще перед тим аеродром “Старокостянтинів”. Ворог буде бити туди. Тому питання аеродромів важливе, але треба їх чимось захищати. Системи, які ми отримуємо від партнерів, не є в достатній кількості сьогодні в державі. А захищати нам є що. Це об’єкти критичної інфраструктури, гідротехнічні споруди. Потрібно забезпечувати потужний захист аеродромів”, – сказав Ігнат.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено