Івано-Франківськ

В Україні самокати та моноколеса визнали транспортними засобами: що це означає

У різних країнах законодавство щодо регулювання електричних самокатів та моноколіс варіюється.

В Україні самокати та моноколеса визнали транспортними засобами: що це означає

В Україні, згідно чинного законодавства відносять електросамокати та моноколеса до транспортних засобів. В цьому законі врахували рекомендації, напрацьовані велоспільнотою.

Зокрема ті пристрої, які їдуть з більшою швидкістю ніж 50 км/год не підпадають в ці категорії, ймовірно, вони розглядатимуться, як мотоцикли. Про це повідомляє Заболотівська громада, пише ПІК.

Нормативно-правовий акт  розділяє легкі електричні транспортні засоби на дві категорії: 

  • легкий персональний електричний транспортний засіб: має від одного колеса, електродвигун потужністю до 1000 Вт і розвиває максимальну швидкість до 25 км/год. До  цієї категорії підпадають всі прокатні самокати.
  • низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб: має від двох коліс та може їхати зі швидкістю 10-50 км/год. При цьому, пристрої, які їдуть зі швидкістю понад 50 км/год не підпадають в ці категорії й розглядатимуться як мотоцикли.

“Отже, тепер за керування самокатом в стані алкогольного сп’яніння  до правопорушника будуть застосовувати штраф в розмірі 17 000 грн та забирати водійське посвідчення, а крадіжку моноколеса будуть кваліфікувати як незаконне заволодіння транспортним засобом”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено