Івано-Франківськ

Переселенців, які перебувають за кордоном 45 днів без вагомих причин, позбавлять виплат

В Україні допомога спрямовується лише на тих людей, які є внутрішньо переміщеними.

Переселенців, які перебувають за кордоном 45 днів без вагомих причин, позбавлять виплат

Перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак повідомила, що громадяни України, які перебувають за кордоном 45 днів без вагомих причин, втратять статус внутрішньо переміщених осіб і з першого серпня будуть позбавлені державних виплат. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Якщо людина станом на 15 липня мінімум протягом 30 днів без серйозних підстав перебуває за кордоном і до моменту призначення допомоги на 1 серпня не повернулася в Україну, тобто вона понад 45 днів сукупно перебуває за кордоном, то тоді вона обрала не внутрішнє, а зовнішнє переміщення”, – сказала вона.

За її словами, держава має доступ до інформації стосовно того, чи виїжджала людина за кордон.

“Якщо через державні реєстри будемо бачити, що людина протягом тривалого часу перебуває за кордоном і для цього немає таких тимчасових підстав, як лікування, стажування, відрядження, то тоді виплати такій особі буде припинено. Але якщо у державних реєстрах помилкова інформація, або людина чи родина вже повернулися з-за кордону, то людина може уточнити інформацію в органах соціального захисту, і такі виплати продовжаться”, – розповіла заступниця міністра.

Водночас посадовиця нагадала, що з 1 серпня виплати від держави будуть припинені тим, хто повернувся у місце проживання, а також тим, хто постійно перебуває за кордоном.

Марчак зазначила, що у 2023 році на виплати внутрішньо переміщеним особам спрямовано 57 млрд грн, щомісяця виплачується 6,2 млрд грн. Дорослі працездатні особи отримують 2 тис. грн щомісячно, діти та особи з інвалідністю – 3 тис. грн.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено