Івано-Франківськ

Ракетні удари, скандальна зарплата та візит Патріарха: ТОП-10 новин тижня за 14-20 серпня 2023 року (ФОТО)

Ряд актуальних та важливих подій першого тижня серпня, які варті повторного перегляду.

Саміт НАТО, медичний канабіс, дитина у криниці: ТОП-10 новин тижня за 10-16 липня 2023 року

 ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 14-20 серпня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

ВІЙНА: ЗСУ створюють плацдарм для наступу на лівому березі Дніпра

Просування українських військ у південних областях має велике тактичне значення, бо дозволяє діяти вже за межами мінних полів.

photo 2023 08 20 08 40 09 scaled

19 серпня тривали контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту. Були просування на рубежі Авдіївка – Донецьк і на заході Запорізької області в районі села Роботине.

Геолокаційні відеозаписи за 16 серпня показують, що українські сили здійснили обмежене просування на схід від селища Невельське, розташованого на захід від Донецька.

Ці досягнення можуть дозволити українським силам почати діяти на менш замінованих ділянках російської лінії оборони, які, ймовірно, сприятимуть швидшим досягненням України.

Саме тому аналітики США припускають, що далі контрнаступ ЗСУ піде швидше.

НАДЗВИЧАЙНІ НОВИНИ: Ракетний удар по центру Чернігова

19 серпня, в обідню пору, росіяни обстріляли центр Чернігова. Внаслідок ударів є загиблі та поранені.

Російська ракета вразила Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, що на центральній площі.

“Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені”, – написав президент Зеленський у телеграм.

Загалом травмовано 148 людей. У лікарні на цей час залишається 41 поранений. 15 людей медики прооперували.

За даними ОВА, у місті пошкоджено понад 500 квартир у 60 будинках поряд з місцем, куди влучила російська ракета.

gettyimages 1610171094

СВІТ: Нідерланди разом із Данією передають Україні 42 винищувачі F-16

Україна отримає 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Про це у Telegram написав президент України Володимир Зеленський, який зараз перебуває з візитом у Нідерландах.

Сьогодні робимо ще один крок на посилення повітряного щита України. F-16. Літаки, які ми використаємо, щоб тримати російських терористів подалі від українських міст і сіл”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що домовився із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте про кількість F-16, які будуть надані Україні – 42 літаки.

“І це лише початок”, – підкреслив Зеленський.

630 360 1692534594 463

ВЛАДА: Нардепи прийшли до переселенців на Калущині

16 серпня представники міжфракційного депутатського об‘єднання МФО «ВПО України» разом із обласною та місцевою владою дізнавалися як на Калущині облаштувалися переселенці та два релоковані підприємства.

Зокрема, відвідали прихисток “Теремок”, який розташований у приміщенні дитячого садочку, тому й має таку назву. Останні три роки приміщення пустувало, то ж там провели реконструкцію і поселили внутрішньо переміщених осіб. Наразі тут проживає 46 людей.

365966055 678179854344054 6860108366927837091 n scaled 1

ВІЗИТ: Блаженніший Святослав очолив святкову літургію в Коломиї

20 серпня у катедральному соборі Преображення Господнього  міста Коломия  відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з Чином архиєрейської хіротонії владики-номіната Петра Голіне.

Долучилися до Чину хіротонії архієпископ і митрополит  Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин, владика Василій Івасюк, єпарх Коломийський, та владика Діонісій Ляхович, апостольський екзарх в Італії.

Глава УГКЦ  зауважив, що слухаючи Слово Боже про любов і милосердя, сьогодні Церква і український народ отримали ще один незбагненний дар.

0 3

СКАНДАЛ: Яка зарплата в старости одного з сіл Більшівцівської громади

Депутатка від Новоскоморохівського округу Надія Цимбаліста заявила про брехню місцевої старости. Зокрема, вона оприлюднила зарплату старости Новоскоморохівського округу Більшівцівської громади Товстої Ганни Романівни у 2022-му році.

“На всі мої питання відповідає неправдиво і будь – що. Тому вирішила подати запити. Дуже прикро, що прикриваючись війною, розкрадають нагло наш бюджет і не мають ні честі, ні совісті”,– написала пані Надія Цимбаліста.

Читайте більше у нашому матеріалі за посиланням.

456959 1

До слова, стало відомо, скільки за минулий рік заробила голова Івано-Франківської ОВА та її заступники.

СОЦІУМ: Благоустрій Івано-Франківська: про які проблеми говорять жителі вулиці Декабристів

Благоустрій Івано-Франківська: мер міста продовжує інспектувати райони по вівторках, основний акцент Марцінків робить на укриттях в навчальних закладах, але й паралельно дає доручення комунальникам по благоустрою.

Ми також поцікавилися у жителів вулиці Декабристів та прилеглих вулиць, які тут є проблеми. Відповіді людей дивіться у відеосюжеті:

 

СПОРТ: Спортсменка з Калуша стала чемпіонкою світу з вільної боротьби

З 14 по 20 серпня в Йорданії відбувається чемпіонат світу U-20 з трьох видів боротьби (вільної, жіночої та греко-римської).

Спортсменка з Калуша, представниця Івано-Франківської області Аліна Філіпович здобула “золото” і стала чемпіонкою світу у ваговій категорії 57 кг.

1 15

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено