Івано-Франківськ

На Рівненщині матір втопила у кар’єрі двох синів, батько намагався їх врятувати

У Рівненській області 42-річна мати топила двох малолітніх синів у водоймі кар’єру. Дітям було шість та сім років.
fefecd01719d3289 scaled

Фото – Суспільне

Як встановили правоохоронці, інцидент стався 23 серпня близько 11:00 у Валаському районі. Мати разом зі своїми синами пішла до місцевого кар’єру, аби купатися. Втім, кажуть в прокуратурі, вона “вирішила позбавити дітей життя шляхом утоплення”, передає ТСН.

“Встановлено, що старшого сина вона із застосуванням фізичного примусу занурила у воду і утримувала його в такому положенні до моменту припинення ним супротиву. Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати.  При цьому, стояла на тому ж помості і споглядала неминучість утоплення“, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Невдовзі до водойми прибіг 37-річний батько дітей. Одного із синів він зумів дістати самотужки. Втім, реанімаційні заходи не допомогли врятувати хлопчика. Іншу загиблу дитину дістали водолази.

У поліції повідомили, що жінку затримали. У скоєному матір зізналася. Наразі вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Їй повідомлено про підозру в умисному вбивстві своїх дітей. Санкція статті передбачає позбавлення волі від десяти до 15 років або довічне позбавлення волі.

Тим часом видання “Суспільне” пише, що трагедія сталася у селі Сопачів. За словами старости села Сергія Бойко, який допомагав реанімувати дитину, жінка вела себе неадекватно.

“Вона сиділа, тупо посміхалася. Видно, що геть поїхав дах. Ми її просили: скажи, де друга дитина? Вона не казала спочатку. Потім розповіла, що кинула його далі”, – згадує Бойко.

Зазначається, що мати дітей до грудня 2022-го працювала вчителькою англійської мови у місцевому ліцеї. Шість років перебувала у декреті, але після виходу на роботу звільнилася.

“Медична книжка була завірена, була печатка “допущено до роботи”, все. Без медкнижки ми б не могли її допустити до праці. Я не лікар і не знаю… Коли ми з нею спілкувалися, вона сказала, що не може працювати, що у неї немає сили з усім цим не справляється і написала заяву на звільнення за власним бажанням”, – розповів директор навчального закладу Василь Савчук.

Першого вересня 6-річний Михайло та 7-річний Даниїл цієї осені мали йти до першого класу цього ліцею.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено