Івано-Франківськ

Ракетні удари, ГМО та “недоторкані” футболісти: ТОП-10 новин тижня за 21-27 серпня 2023 року (ФОТО)

Ряд актуальних та важливих подій першого тижня серпня, які варті повторного перегляду.

Вбивство собаки, псевдовійськова, потрійне щастя: ТОП-10 новин тижня за 31.07-06.08 2023 року (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 21-27 серпня 2023 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Окупанти атакували дроном навчальний заклад в місті Ромни

369604996 697417015758788 8873287111563221340 n scaled

У середу, 23 серпня, окупанти атакували дронами Сумську область. Російські війська вдарили безпілотником по місту Ромни. Влучили по  навчальному закладу, повідомили у пресслужбі Сумської обласної військової адміністрації.

“Сьогодні о 10.05 у місті Ромни російський БпЛА типу «Shahed» влучив у навчальний заклад. На жаль, будівля закладу повністю зруйнована. Усі служби працюють. Розгорнутий штаб ліквідації наслідків”,– йдеться у повідомленні.

Пізніше Ігор Клименко повідомив, що у Ромнах на Сумщині росіяни знищили школу та вбили щонайменше 2 освітян. Їх тіла деблокували рятувальники ДСНС. Ще 3 людей отримали поранення.

Над Роботиним на Запоріжжі замайорів синьо-жовтий прапор

photo 2023 08 23 20 30 56 scaled

Воїни 47 бригади з боєм увійшли в село Роботине та організували евакуацію жителів. Головнокомандувач Збройних сил УкраїниВалерій Залужнийопублікував відео з українським прапором над Роботиним у Донецькій області.

Роботине. Україно, з Днем державного прапора”, – звернувся генерал.

Синьо-жовтий прапор на зруйнованій школі встановили воїни 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

рф передала тіла 12 українських воїнів

330130060 859809398392468 7672969541691617558 n scaled

Росіяни передали тіла 12 українських захисників, які вважалися військовополоненими, сказав керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк.

“Станом на сьогодні сторона Росія передала нам уже дванадцять тіл наших полонених. Які до цього були підтверджені Міжнародним Комітетом Червоного Хреста як такі, що перебувають у полоні в Росії”, – повідомив Таранюк.

При цьому ніяких повідомлень зі сторони Росії ані про погіршення їхнього здоров’я, ані про важкий стан не було, сказав керівник Координаційного штабу.

За словами Таранюка, такі випадки ставлять під сумнів наявність у Росії відповідних медичних комісій.

До слова, за останні кілька тижнів обмінний фонд збільшився на більш як дві сотні російських загарбників, кожен п’ятий із них здався у полон добровільно.

Зеленський підтвердив, що три країни погодилися надати Україні F-16

96 big v1692547373 scaled

На сьогодні вже три країни підтвердили готовність надати Україні винищувачі F-16 після навчання пілотів та інженерів. Це Нідерланди, Данія та Норвегія, зазначив президент Володимир Зеленський під час спільної з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стере пресконференції у Києві.

“У нас три країни, які погодились передати Україні після тренування F-16, – Данія, Нідерланди, Норвегія. Ми дуже вдячні цим трьом державам”, – сказав Зеленський.

Президент подякував главі норвезького уряду за “важливе та історичне” рішення передати Україні літаки. Він також висловив вдячність США, адже літаки F-16 є американською технологією

У Франківську потяг “Одеса-Рахів” наїхав на велосипедиста

У Франківську потяг "Одеса-Рахів" наїхав на велосипедиста: що з ним (ФОТО)

У Франківську, 20 серпня о 17:30 годині машиніст керуючи Локомативом-тепловозом, сполучення “Рахів-Одеса” наїхав на пішохода. Про це повідомляє обласна поліція.

“Внаслідок наїзду місцевий мешканець отримав травми та госпіталізований до лікарні”,– йдеться у повідомленні.

За фактом наїзду слідчі відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці закликають пішоходів та водіїв бути уважними при перетині залізничних переїздів. 

У Коломиї гроза наробила лиха

MF DZJF n2w4neG5FgfMH0fSHpFzNZlx scaled

Cильні пориви вітру повалили декілька дерев по місту. Зокрема, впало дерево у парку Трильовського, яке перекрило рух на вулиці Чайковського. На місці працювали всі відповідні служби, повідомив міський голова Богдан Станіславський.

“Також на вулиці Сагайдачного гілка впала на МАФ, на Мазепи дерево перекрило рух по тротуару, а на Валовій – виїзд із прибудинкової території. Локально підтоплені вулиці Степана Тарабалки, Андрія Чайковського, Валова, Шкрумеляка”, – йдеться у повідомленні.

На Львівщині військовий командир змушував підлеглих будувати собі будинок

19 scaled

За даними слідства, підполковник використав своє службове становище в особистих цілях та залучив на постійній основі підлеглих до будівництва власного приватного будинку у Яворівському районі на Львівщині, інформує Офіс генерального прокурора.

Правоохоронці виявили у службовий час на об’єкті семеро солдатів – під час безпосереднього виконання ними робіт. Підозрюваного затримали у порядку ст.208 КПК України.

“Під час санкціонованих обшуків виявлено будівельне обладнання, документацію і чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність військового, мобільні телефони, а також 14 600 доларів США та 1300 євро готівки”, – йдеться у повідомленні.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави.

ДБР викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу

1 19 scaled

Працівники ДБР викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста. «Недоторканими» стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття.

Бюро встановило особи деяких керівників складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які налагодили цю протиправну схему.

«Новобранці» отримували можливість фактично не проходити військову службу та отримувати від держави грошове та матеріальне забезпечення. Деякі з них спокійно брали участь у матчах в складі футбольного клубу з Прикарпаття.

Верховна Рада легалізувала ГМО

Перед ухваленням законопроєкту у другому читанні до нього внесли поправки.

558 scaled

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про державне регулювання генетичноінженерної діяльності і держконтроль за генетично модифікованими організмами і продукцією на ринку,повідомивнародний депутатЯрослав Железняк.

Визначаються терміни “генетично модифікований організм”, “генетично модифікована продукція”, “ГМ-продукція як харчовий продукт”, запроваджується державна реєстрація ГМО.

Перед ухваленням законопроєкту у другому читанні до нього внесли поправки, якими забороняється вирощування і ввезення генетично модифікованої кукурудзи, а також вирощування протягом п`яти років генетично модифікованих цукрових буряків і ріпаку.

В Україні створять військову поліцію

Орган буде утворено на основі військової служби правопорядку у ЗСУ, він матиме низку завдань.

В Україні планують створити новий підрозділ, який входитиме до складу Міноборони – військову поліцію, повідомляє пресслужба українського оборонного відомства.

Відповідно до інформації, законопроєкт – у розробці. Активну участь бере Головне управління військової юстиції Міноборони.

На базі комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності функціонує робоча група, завданнями якої, зокрема, є створення оптимальної моделі майбутньої військової юстиції, частиною якої стане військова поліція.

Орган буде утворено на основі військової служби правопорядку у ЗСУ. До нього перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів (в зонах бойових дій). Мета – підтримання військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони, ДССТ.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено