Івано-Франківськ

Скільки грошей потрібно українцям на місяць для нормального життя (ОПИТУВАННЯ)

Щомісячно заробляють достатньо для покриття своїх потреб далеко не всі українці.

Скільки грошей потрібно українцям на місяць для нормального життя (ОПИТУВАННЯ)

У 2023 році фінансові очікування українців почали зростати, хоча реальні доходи не дотягують до бажаного рівня. Про те, скільки грошей необхідно людям щомісяця для комфортного проживання, пише ПІК з посиланням на Главком.

“В опитуванні взяли участь 2004 повнолітні респонденти, які проживають у різних регіонах України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Згідно з опублікованими даними, середня зарплата на одного українця для комфортного життя у липні поточного року становила 12 750 гривень. Для порівняння, у грудні 2022 року ця сума становила 10 000 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення опитування українці зізналися, що у 43,5% випадків доходи сім’ї на одну людину «суттєво» нижчі за бажаний рівень. Ще 25,5% респондентів розповіли, що їхні доходи «трохи» нижчі. Водночас кількість громадян, чиї доходи майже або повністю відповідають запитам, не дотягує і до 10%.

Варто зазначити, що цьогорічного літа реальна зарплата українців вперше почали зростати з моменту повномасштабного вторгнення. Станом на сьогодні її середнє значення становить трохи більш як 16000 гривень, що на 14,7% вище за показник за аналогічний період 2022 року (13957 гривень).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено