Івано-Франківськ

Прем’єр повідомив, скільки українських шкіл не обладнали укриттями

10,5 тисяч шкіл фізично відкривають свої двері для учнів. 

Прем'єр повідомив, скільки українських шкіл не обладнали укриттями

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що цього року до школи підуть майже 4 мільйони учнів. Левова частина шкіл обладнана укриттями та сховищами для безпечного навчального процесу. Про це він написав у Телеграм, пише ПІК. 

“Понад 6,5 тисяч з них будуть працювати у звичайному форматі, інші майже 4 тисячі шкіл – у змішаному форматі, ще 2,5 тисячі шкіл продовжать роботу у дистанційній формі”, – зазначив очільник Уряду. 

Шмигаль додав, що що цього року Кабмін виділив регіонам 1,5 мільярди гривень на облаштування захисних споруд у школах, та 1 мільярд гривень – на закупівлю шкільних автобусів.

“Вже зараз 18 областей підписали договори на закупівлю майже 500 шкільних автобусів. Завдяки постійній роботі з нашими європейськими партнерами вдалося досягти домовленості на поставку ще понад 300 автобусів до кінця цього року, ці автобуси надійдуть від Євросоюзу як гуманітарна допомога, 192 автобуси вже передано в школи”, – розповів прем’єр-міністр.

Також для покращення освіти в онлайн-режимі українські вчителі отримали майже 96 тисяч ноутбуків, а школярі – приблизно 36 тисяч девайсів. До кінця року учні отримають ще 40 тисяч гаджетів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено