Івано-Франківськ

Одразу троє гравчинь БК “Франківськ” зіграють за збірну України на чемпіонаті Європи 3х3

Національна жіноча збірна України з баскетболу 3х3 під керівництвом Юрія Процюка зіграє на чемпіонаті Європи.

sklad 3x3 1

Головний тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Юрій Процюк визначився зі складом команди на чемпіонат Європи, який пройде в ізраїльському Єрусалимі 5-7 вересня.

Наша збірна свої матчі групового етапу проведе 6 вересня.

Склад жіночої збірної 3х3 на чемпіонат Європи:
  • Кристина Філевич (перший тренер — Аїда Євтушенко)
  • Анжеліка Ляшко (перший тренер — Катерина Кливенок)
  • Вероніка Космач (перший тренер — Катерина Кливенок)
  • Тетяна Юркевічус (перші тренери — Леонід Схабовський, Наталія Довгань)

“Отримали шанс гравчині молодіжної збірної – Анжеліка Ляшко та Вероніка Космач. Вони працюють з квітня місяця, пройшли гарну підготовку цього літа, дуже виросли як гравці. Це гравчині збірної U-23, але вони вже повноцінно грають в дорослій команді і мають все, щоб себе гарно проявити на цьому рівні. Ну і Кристина Філевич – це досвід. Важко знайти в Україні більш досвідченішого гравця 3х3, ніж вона. Це той гравець, який може вирішувати хід гри. Сподіваюсь на неї, як на лідера, який зможе завести дівчат, налаштувати на перемогу і в той же час, десь заспокоїти, щоб вони не перегоріли. Фізично наша команда готова гарно, треба ще холодний розум, виваженість, раціональність і це може принести нам успіх”, – розпоів наставник команди Юрій Процюк.

5 scaled

Збірна України потрапила до групи А, де також зіграють збірні Франції та Чехії. Обидва свої матчі групового етапу збірна України проведе в середу, 6 вересня.

Розклад матчів в групі А:

  • 17:05 Франція – Україна
  • 18:55 Чехія – Україна
  • 20:45 Франція – Чехія

Вже в четвер, 7 вересня, відбудуться матчі плей-оф і визначиться чемпіон Європи.

Додамо, що краща європейська збірна отримає можливість зіграти на другому кваліфікаційному олімпійському турнірі. У випадку, якщо до того моменту чемпіон Європи вже кваліфікується на Олімпіаду, на другому кваліфікаційному олімпійському турнірі зіграє наступна збірна за підсумковим рейтингом чемпіонату Європи.

“Впевнений, що дівчата будуть битись за кожен м’яч. Впевнений, що дівчата впораються, тому що вони “пахали” ціле літо не для того, щоб здатись. Будемо налаштовуватись на перемогу. Складно, але чим складніше – тим цікавіше. Старатимемось дати бій Франції, але більше налаштовуємося на гру з Чехію. Вихід з групи можна вважати успіхом. Хочу звернутись до вболівальників з проханням підтримати дівчат. Зараз дуже важлива підтримка. У кого є можливість – прийти в Єрусалимі нас підтримати, але ми вдячні будемо і за підтримку через екрани. Якщо акумулювати всю цю підтримку, то дівчатам це може надати додаткові сили“, – наголосив головний тренер збірної України.

Читайте також у ПІК: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено