Івано-Франківськ

Франківські таеквондисти розповіли про свій тріумф на чемпіонаті світу в Фінляндії (ФОТО)

Франківці здобули левову частку світових нагород у доробок збірної України.

DSC 0184 scaled

У середу, 13 вересня, відбулася пресконференція зі спортсменами та тренерами з Івано-Франківська, які у складі Національної збірної України успішно виступили на чемпіонаті світу з Таеквон-До, що відбувся з 4 по 10 вересня в м. Тампере (Фінляндія).

З представниками ЗМІ спілкувалися чемпіони світової першості Артур Кузмін, Кіра Чекіс та Анна Сірокваша, а також їх наставник – заслужений тренер України Олег Соловей, розповідає ПІК.

«Насамперед, варто зауважити, що востаннє чемпіонат світу відбувався чотири роки назад, через ковід, відтак його переносили двічі. І нарешті він відбувся у Фінляндії. Усі країни-учасниці були дуже налаштовані на боротьбу. Але сам для українців вступів став неймовірно успішним. Подібного не було ніколи в історії українського Таеквон-до. Ми здобули 10 золотих, 3 срібні та 8 бронзових. Це допомогло нам зайняти друге загально-командне місце», – розповів Олег Соловей.

DSC 0160 1 scaled

За його словами, такий неймовірний результат є закономірним, адже українські спортсмени були надзвичайно мотивовані.

«Це, звісно ж, пов’язано із війною в Україні. Окрім того, нам допомагали з усіх сторін, зокрема, Всеукраїнський союз таеквон-до, а також Міністерство молоді та спорту. Тому цей результат, який продемонструвала Україна на чемпіонаті світу, є закономірним», – наголосив тренер.

Зокрема, в індивідуальних змаганнях золоті нагороди до скарбнички збірної України принесли виключно прикарпатські спортсмени:

  • Артур Кузьмін, спаринг -87 кг. дорослі;
  • Кіра Чекіс, спаринг -61 кг. юніори;
  • Дарія Томенчук, спаринг -60 кг. юнаки;
  • Анна Сірокваша, туль ІІ дан, юніорки;
  • Тимофій Матвійчук, спаринг -50 кг., юнаки;
  • Захар Зубик, спаринг -60 кг., юнаки.

DSC 0164 scaled

Решта — чотири “золота”, який увійшли у загальний доробок української команди, наші спортсмени здобули в командних змаганнях. Тут також не обійшлося без золотих виступів представників з Івано-Франківська.

Наші дівчата стали чемпіонками у двох вікових категоріях перемоги у спец.техніці і спарингу, наші юніори здобули “бронзу” у командному спарингу. Важливо, що одразу дві українські збірні, в які входили наші дівчата, визнані найкращими в світі“, – наголосив Олег Соловей. 

DSC 0182 scaled

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено