Івано-Франківськ

Як дим від електронних сигарет впливає на імунні клітини: пояснення ЦГЗ

Дим електронних сигарет може пошкодити нейтрофіли – першу лінію захисту в імунній системі людини.

Як дим від електронних сигарет впливає на імунні клітини: пояснення ЦГЗ

Вдихання парів електронних сигарет може призвести до порушення нормальної роботи імунних клітин. Згідно з новим дослідженням, навіть помірний вплив диму пригнічує активність клітин. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я, пише ПІК.  

“Ми виявили, що після короткого, слабкого впливу парів електронних сигарет клітини залишаються живими, але більше не можуть рухатися так ефективно й не можуть виконувати свої нормальні захисні функції. Цікаво, що пари від рідин для електронних сигарет, що не містять нікотин, мали такі ж негативні наслідки, що й пари від рідин для електронних сигарет, що містили нікотин”, – йдеться у повідомленні. 

Нейтрофіли зазвичай захищають легені, переходячи з крові у місце можливої шкоди, перш ніж використовувати низку захисних функцій для захисту легень. Тому вплив, який пари електронних сигарет чинять на їхню рухливість, викликає серйозну занепокоєність.

“… Вплив вейпінгу на підвищення активності нейтрофілів незалежно від нікотину може мати довгострокові наслідки для здоров’я”, – додали в установі. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено