Івано-Франківськ

Стало відомо, чи загрожує хвороба легіонельозу Україні, який виявили у Польщі

У сусідній Польщі зареєстрували 166 випадків "хвороби легіонерів".

Стало відомо, чи загрожує хвороба легіонельозу Україні, який виявили у Польщі

Легіонельоз реєструвався лише один раз на території України за останні п’ять років.  У Центрі громадського здоров’я (ЦГЗ) розповіли, чи загрожує спалах легіонельозу Україні, пише ПІК. 

“Сьогодні ми бачимо, що був спалах у сусідньому з Україною місті у Польщі – Жешуві – і де-факто, чи ми реагуємо на це, так, ми реагуємо. І в наших центрах контролю і профілактики хвороб є ПЛР-системи, які дозволяють діагностувати в разі, якщо будуть схожі симптоми. Далі є чіткий механізм, як проводити епідрозслідування і яких заходів вживати”, – пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ вважає, що в Україні спалаху “хвороби легіонерів” не буде. Він підкреслив, що влітку легіонельоз часто трапляється у готелях, де є спліт-системи та душові системи, якими нечасто користуються. Він додав, що бактерія Legionella розмножується саме там, де є вологість.

Нагадаємо, що у польському місті Жешуві, який є ключовим транзитним центром міжнародної військової підтримки України, спалахнув легіонельоз. Внаслідок інфекції загинули семеро людей, більше 100 інфікованих.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено