Івано-Франківськ

На Прикарпатті завершили осінню імунізацію диких тварин проти сказу: як це було (ВІДЕО)

Цьогоріч, у зв’язку із воєнним станом, усі роботи з розповсюдження вакцини проводились ручним способом, без застосування авіації.

380004711 616272527350620 5130719686851960265 n

14 вересня 2023 року в Івано-Франківській області завершено проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, яка тривала 3 дні.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Так під час осінньої кампанії на території сільськогосподарських, лісових угідь, вирубок, на перехрестях та узбіччях доріг, вздовж річок шляхом наземного розподілу розкладено 62,5 тис. доз вакцини на загальній площі 2,5 тис. км. кв”, – йдеться у повідомленні.

Для порівняння, під час проведення весняної кампанії з пероральної імунізації було розповсюджено 32,5 тис. приманок з вакцинами на території 1,3 тис. км. кв.

Розповсюдження приманок проводили 105 робочих груп.

До складу груп входили спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області та Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини – 184 особи, представники органів місцевого самоврядування – 105 осіб, працівники національної поліції – 62 особи, фахівці лісового та мисливського господарства і користувачі мисливських угідь – 139 осіб, – всього 490 осіб.

“Дана кампанія спрямована на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже дикі тварини, а саме лисиці, є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. В свою чергу це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин”, – зазначили в Держпродспоживслужбі.

В цілому кампанія з пероральної імунізації диких м′ясоїдних тварин знайшла позитивний відгук та підтримку серед населення краю, органів місцевого самоврядування та користувачів мисливських угідь, оскільки регуляція чисельності популяції червоної лисиці у зв’язку з воєнним станом не проводиться.

Прикарпатцям нагадують: приманка з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. При виявлені приманок – не беріть їх до рук і не переносьте з місць розкладання.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено