Івано-Франківськ

Встановили ВАК систему: франківські медики врятували ногу маленької Ангеліни (ФОТО)

У відділенні травматології Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вперше встановили вакуумно-асистовану компресійну (ВАК) систему.

381035247 619799503656760 5702339701025118769 n scaled

Маленька пацієнтка Ангеліна, яка під час нещасного випадку впала з висоти, прибула до лікарні у стані середньої тяжкості. Вона скаржилась на біль та порушення функцій. Важливим було також те, що рана мала гнійні виділення і вимагала вторинної хірургічної обробки.

Про це інформує Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, пише ПІК.

“Завдяки професіоналізму лікарів закладу, а також підтримці кафедри травматології і ортопедії Івано-Франківського національного медичного університету професора Вадима Сулими, лікаря ортопеда-травматолога ОДКЛ Юлії Філяк і завідуючого відділенням Юрія Балюка, медики змогли врятувати кінцівку маленької Ангеліни”, – йдеться у повідомленні.

Після травматичної обробки рани лікарі вирішили встановити ВАК систему, щоб покращити процес загоєння та запобігти запаленню. І ось через 6 днів після встановлення апарату ВАК, він був демонтований, а рана вдало зашита. Ангеліна була виписана додому без ознак запалення і з надією на швидке відновлення.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено