Івано-Франківськ

У Франківську відбудеться авторський концерт Володимира Зубицького “За Україну помолюсь”

Концерт відбудеться в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк 15 жовтня, о 17:00.

e21e2752 488d 44b6 ad7f e5de848c7a10

2023 році українська мистецька спільнота відзначає ювілей з нагоди 70-річчя класика сучасної національної музичної культури, відомого композитора і баяніста, диригента, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Даниловича Зубицького.

15 жовтня о 17:00 в Івано-Франківську відбудеться його авторський концерт “За Україну помолюсь”. Захід відбувається за підтримки Українського культурного фонду.

У концерті бере участь Академічний симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії та Народна хорова капела ім. Павла Чубинського.

Проєкт презентує високохудожні твори Володимира Зубицького, які рідко звучать в концертних залах України.

До виконання концертних програм в якості диригента та соліста-баяніста залучений автор, тому аудиторія проєкту матиме можливість творчого спілкування з митцем-ювіляром в його різних іпостасях, і як з композитором, і як з сольним виконавцем, і як з диригентом.

Програми концертів складатимуться з двох відділень:

  • І відділення. «Моя Україна» лірична сповідь для мішаного хору, фортепіано, баяна та камерного оркестру на вірші Т.Шевченка, М.Ткача та канонічні тексти (частини ІV-VІ); «Праведная душе» для мішаного хору та читців на вірші Т.Шевченка; «Діду мій, дударику» для мішаного та однорідного хорів і камерного ансамблю на вірші Т.Шевченка, В.Симоненка і тексти українських народних пісень. Диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Радик.
  • ІІ відділення. Хорова симфонія «Пливе кача» («Молитва за Україну») на вірші Т.Шевченка, О.Кониського, народні та канонічні тексти для мішаного хору і симфонічного оркестру. Диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Зубицький.

Читайте також у рубриці ПІК-АНОНСИ: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено