Івано-Франківськ

Прикарпатець у мережі збирав гроші на лікування померлої дитини: його затримали (ФОТО)

Кіберполіцейські Прикарпаття викрили шахрая, який у мережі збирав гроші на лікування померлої дитини.

383957158 311423391531897 8897238430553941747 n scaled

Створивши в одній із соціальних мереж фейковий акаунт, аферист поширював неправдиві повідомлення про потребу в матеріальній допомозі для порятунку важкохворої дитини. На момент збору коштів дитина вже померла.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківщини, пише ПІК.

” 36-річний мешканець Івано-Франківська у соціальній мережі, поширював неправдиві повідомлення про збір коштів, начебто на лікування дитини. В повідомленні також вказував власні банківські реквізити”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що у постах аферист поширював серед користувачів однієї із соціальних мереж, попередньо отримані ним, із Інтернет-сторінки одного із лікувальних закладів, фотознімки онкохворої дитини, яка після проведення хірургічного втручання у 2021 році померла. Дитину аферист видавав за свого сина.

Таким чином, зловживаючи довірою, він заволодів коштами людей, які використовував на особисті потреби.

Працівники кіберполіції встановили місце проживання зловмисника та провели там обшук. У шахрая вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи та інші речові докази його злочинної діяльності.

Прикарпатцеві повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Йому загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено