Івано-Франківськ

Має інвалідність: брату полеглого “Да Вінчі” хотіли чотири рази вручити повістку

І це попри те, що люди рідні, яких загинули на війні або вважаються зниклими, звільнені від мобілізації.

Брат Да Вінчі, бабуся, повістка, військкомат

Молодшому братові полеглого Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі) чотири рази намагалися вручити повістку, незважаючи на те, що хлопець має інвалідність. Про це Громадському розповіла бабуся Да Вінчі Іванна Винник, пише ПІК.

“Його чотири рази військкомат стримував. Повістку хотіли дати. Я казала: ще хай раз вони біля мене стануть, я візьму коштур і їм вікна повибиваю. Ну невже ви не розумієте, що дитина з інвалідністю”, – розповіла пані Іванна.

За її словами, мати хлопця Оксана Коцюбайло, була змушена телефонувати до військкомату і пояснювати ситуацію.

“Він боїться. Вони вилізли такі, вибачте на слові, бугаї – і до нього. Він впав на диван, я аж була змушена давати нашатирний спирт”, – додала бабуся.

Пані Іванна критикує ухилянтів, які є придатними до військової служби, але ховаються від виконання свого обов’язку – захисту Батьківщини. Вона нагадує, що її онук Дмитро добровільно пішов на фронт у 18-річному віці. Жінка обурюється, що не раз чула від знайомих болючу фразу “а хто його туди посилав”.

Нагадаємо, що легендарний боєць, герой України Дмитро Коцюбайло з позивним “Да Вінчі” загинув 7 березня 2023 року у боях під Бахмутом. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено