Івано-Франківськ

Прикарпатка втратила 47 тисяч гривень через банківського афериста

Банківські аферисти продовжують спустошувати електронні гаманці прикарпатців.

moshennyk 587x391 1

Телефонує шахрай, представляється працівником служби безпеки банку і повідомляє, що з ваших рахунків можуть вкрасти гроші. А щоб цього не сталося ― назвіть свої дані. Поліція застерігає, не довіряйте невідомим співрозмовникам.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області, пише ПІК.

“В подібну пастку потрапила  мешканка Івано-Франківська. Уже за відомою схемою, псевдобанкір у телефонній розмові повідомив, що невідома особа з рахунку  намагаються здійснити оплату за товар. Тому,  щоб зберегти кошти, їх необхідно перерахувати на карту, яку вказав шахрай. Жінка так і зробила, та втратила майже 47 тисяч гривень”, – зазначили в поліції.

Дотримуйтесь простих правил та збережете свої кошти:

  • Якщо ж вам телефонує працівник банку, можете відповісти: “Перепрошую, зараз завершу розмову і перетелефоную на номер, що є на платіжній картці”. Таким чином ви точно знатимете, що розмовляєте саме з працівником банку.
  • Якщо вам треба зробити якийсь переказ, використовуйте краще мобільний додаток банку, або ж здійсніть операцію у банку.
  • Якщо ви розмовляєте з шахраєм, хоча спершу думали, що це працівник банку і випадково повідомили йому якусь інформацію, важливо діяти швидко і блокувати свої картки чи рахунки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено