Івано-Франківськ

ЦВК розглянула питання призначення проміжних виборів на Прикарпатті: що вирішила?

Мова йде про одномандатний виборчий округ № 88 (Івано-Франківська область).

image 1

До Комісії з Апарату Верховної Ради України надійшли документи про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Іванчука. Він був обраний на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в одномандатному виборчому окрузі № 88 (Івано-Франківська область).

Як відомо, у цьому випадку виборчим законодавством передбачено, що Комісія має призначити проміжні вибори народного депутата України, пише ПІК із посиланням на сайті комісії.

Разом з тим, розглядаючи це питання під час сьогоднішнього засідання, ЦВК зазначила: 

Частиною сьомою статті 16 Закону України “Про вибори народних депутатів України” передбачено, що протягом п’ятого року повноважень Верховної Ради України поточного скликання проміжні вибори не проводяться.

Склад Верховної Ради України поточного (дев’ятого) скликання обрали на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Народні депутати України, обрані на цих виборах, склали присягу на урочистому засіданні Верховної Ради України 29 серпня 2019 року. 

Також Комісія констатувала, що на сьогодні в Україні триває воєнний стан. А відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” проведення виборів, зокрема до Верховної Ради України, заборонено.

“За таких умов на сьогодні правових підстав для призначення Комісією проміжних виборів у разі дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного в одномандатному виборчому окрузі, немає. Тому ЦВК взяла до відома факт дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного в ОВО № 88, без призначення проміжних виборів в цьому окрузі”, – йдеться у повідомленні. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено