Івано-Франківськ

Гори не пробачають помилок: під час спуску з Говерли загинув житель Снятинщини

Нещасний випадок стався минулими вихідними. Загалом рятувальники врятувати в горах трьох людей.

У неділю, 8 жовтня під час спуску з Говерли загинув 51-річний чоловік, його товариша гірські рятувальники врятували. За інформацією Суспільного, попередньо житель Снятинщини помер від переохолодження, пише ПІК.

Додамо, що у понеділок, 9 жовтня у високогір’ї випав перший сніг. Рятувальники звертаються до любителів гірських мандрівок утриматися від виходів у високогір’я у період ускладнення погодних умов, так як наразі діє штормове попередження.

“Фізична підготовка і витривалість – обов’язкові для мандрівника, що збирається в похід. Окрім цього, необхідно мати відповідне спорядження, одяг, взуття, техніку, аптечку,запас їжі та води. Спорядження має бути зручним, легким та функціональним, одяг – захищати від вітру і вологи, взуття – надійним”,повідомляють у ДСНС.

  • Врахуйте,що погода в горах змінюється декілька разів протягом доби,тому обов’язково перевіряйте прогноз погоди. Якщо очікується погіршення погодних умов – це привід для того, аби скасувати похід.
  • Уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи,для супроводу обирайте досвідченого гіда.
  • Обов’язково реєструйте свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн – форми, або мобільний застосунок “Порятунок в горах”.
  • Пам’ятайте – гори не пробачають помилок, а самовпевненість може коштувати життя!
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено