Івано-Франківськ

Чому в автобусах і поїздах сидіння обтягнуті тканиною з дивним візерунком

У більшості країн світу сидіння в автобусах та електричках дуже схожі на вигляд.

Чому в автобусах і поїздах сидіння обтягнуті тканиною з дивним візерунком

Ви ніколи не звертали уваги на те, що сидіння в громадському транспорті обшиті тканиною із доволі дивними і часом навіть химерними візерунками? Насправді це не випадково і це не просто загальносвітова “мода”. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Чому саме тканина?

На перший погляд, здається, що пластик чи дерево підійшли б для сидіння в громадському транспорті краще – їх легше мити і вони не накопичують в собі пил, як тканина.

Однак вимоги до сучасного громадського транспорту не такі, як 50 років тому. Особливо щодо комфорту пасажирів. Сидіння громадського транспорту має не лише виглядати естетично, але й бути комфортним. Звісно, м’яке крісло, обшите тканиною буде зручнішим, аніж дерев’яне чи пластикове. Причому як в дуже холодну погоду, так і в спеку.

Чому такі строкаті візерунки?

Якщо в минулому сидіння в громадському транспорті зазвичай були однокольоровими, то зараз їх обшивають тканиною із строкатими візерунками. Це теж не випадково.

Як ми вже згадали вище, з пластикової чи дерев’яної поверхні легше прибрати бруд, аніж з тканини. Але коли вже для сидіння обрано саме тканину з огляду на її більший комфорт для пасажира, треба було зробити так, аби бруд на сидінні не був помітний. Адже йдеться саме про громадський транспорт, і бруду просто не уникнути – кожним сидінням протягом дня користуються десятки, а то й сотні людей.

Промислові дизайнери витратили чимало часу і доклали багато зусиль, аби створити дизайн для сидінь, який більш-менш прийнятно виглядав би і при світлі сонця, і при штучному освітленні. Але при цьому візерунок мав бути досить строкатим, аби на ньому не були помітні пил та плями.

Саме тому сидіння в трамваях, тролейбусах, автобусах, метро та поїздах по всьому світу виглядають більш-менш схожими попри свою відмінність.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено