Івано-Франківськ

ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень за фактами порушень у військкоматах та ВЛК

До суду вже направлено 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб.

f6b3f10 ternopil tck

На виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України від 11 серпня 2023 року працівники ДБР посилили системну роботу щодо протидії зловживанням та порушенням у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки й військово-лікарських комісіях.

І хоча переважна більшість працівників ТЦК та ВЛК сумлінно виконують свої обовʼязки, у багатьох регіонах трапляються випадки зловживань своїм службовим становищем чи перевищення повноважень, пише ПІК із посиланням на сайт Державного бюро розслідувань.

“Загалом у цьому році ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень, пов’язаних із роботою терцентрів комплектування та військово-лікарських комісій. До суду вже направлено 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб. Також ДБР повідомило про підозру ще 58 особам“, – йдеться у повідомленні.

dbr rozslidue 260 provadzhen za faktami porushen u vijskkomatah ta vlk1 400x250 0d7

В межах цих кримінальних проваджень ДБР також задокументувало факти отримання посадовцями неправомірної вигоди на суму майже 4 млн гривень. Фігуранти і учасники цих схем понесуть заслужене покарання. Завдяки роботі ДБР суди арештували майно хабарників на суму понад 3,2 млн гривень.

Додаткові заходи ДБР з протидії вчиненню посадовцями військкоматів корупційних та інших кримінальних правопорушень дають конкретні результати.

Бюро попереджає посадовців, які виношують наміри використовувати службове становище заради власної наживи під час війни: вас обов’язково буде викрито та притягнуто до відповідальності.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено