Івано-Франківськ

Низька народжуваність чи недофінансування: у Бурштині хочуть закрити пологове відділення

На місці відділення за попередньою інформацією планують відкрити реабілітаційний центр. Медики пологового "б'ють на сполох".

246146784 4685361274857399 7402027575542898917 n scaled 1

У Бурштині планують закрити пологове відділення, яке діє на базі міської центральної лікарні. Нагадаємо, що лише нещодавно, наприкінці 2021 року тут зробили капітальний ремонт саме для пологового. Вартість робіт становила один мільйон гривень.

Низька народжуваність чи недофінансування: у Бурштині хочуть закрити пологове відділення

На фото директорка Бурштинської лікарні Галина Борецька.

Закриття відділення директорка лікарні Борецька Галина (на фото вище) аргументує недостатнім фінансуванням та низькою народжуваністю, про це ПІК відомо з власних джерел.

Зауважимо, що пологовий вже закрили у Галичі, а також до кінця року мають закрити у Рогатині. Цілком логічно, що на такий великий периметр території, його мали хоча б залишити у Бурштині, адже місцева лікарня має статус кластерної, тобто може обслуговувати не менше 120 тисяч людей з врахуванням доступності до медичного закладу.

На поверсі, де зараз розташоване пологове відділення в планах керівництва лікарні відкрити реабілітаційний центр. Куди ж тоді мають їхати народжувати місцеві породіллі та жительки навколишніх населених пунктів?! І що буде з працівниками відділення…

«Хотілося б з цього приводу почути відповідь від пані Галини (директорка Бурштинської лікарні) – чи дійсно інформація про закриття відповідає дійсності? Чи доречно взагалі закривати такий відділ? Тим більше, що нещодавно там зробили ремонт… Кажуть, є молодий лікар, схвальні відгуки про нього у пацієнтів. Також хотілося б почути, де саме буде розташовуватися реабілітаційний центр» – запитав один з місцевих жителів у Фейсбук-спільноті Бурштинської громади.

Цікаво, що у липні цього року на сторінці Бурштинської міської ради у Фейсбук з’явився допис, де йшлося про те, що оскільки медичний заклад став кластерним, то мають обов’язково надаватися послуги з акушерства та гінекології. Тобто має повноцінно функціонувати пологове відділення.

Додамо, що ані керівництво лікарні, ані місцева влада поки жодним чином не підтвердили чи спростували цю інформацію на своїх офіційних сторінках, чи у публічному просторі. Тобто, жителям громади, до складу якої входить 18 сіл або не збираються повідомляти про зміни у лікарні, або просто поставлять перед фактом.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено