Івано-Франківськ

Недоторканні тварини: чому корови в Індії вважаються священними і їх не можна їсти

Корови асоціювалися з різними божествами і вважалися дуже чистими, милостивими тваринами.

Недоторканні тварини: чому корови в Індії вважаються священними і їх не можна їсти

В Індії корови шануються як недоторканні і священні тварини, а за їхнє умертвіння карають як за вбивство людини. Про цей факт знають у всьому світі, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

“Корови оголошені священними тваринами в індуїзмі, який сповідує більшість населення Індії, а також в попередниці індуїзму – ведійській вірі. Ще одна причина, чому корова священна в Індії, полягає в тому, що ці тварини асоціюються з вищою кастою суспільства – брахманами. Вбивство бика або корови прирівнюється до вбивства брахмана”, – йдеться у повідомленні.

Деякі люди називають причиною того, чому в Індії корова священна, сприйняття їх як безкорисливих і жертовних тварин. Корова дає цінне і поживне молоко, через що індуїсти шанують її як материнську фігуру, яка любить всіх людей. Ось чому в Індії не їдять корів.

Їм дозволяють ходити і спати де завгодно, ніколи не б’ють і не ображають. Тварин не проганяють з доріг, через що часто виникають затори. Дати частування корові або укрити її від морозів серед індуїстів вважається дуже добрим вчинком.

“Корів в Індії вбивати заборонено. Покарання за вбивство корови різниться між штатами. При чому відповідати за законом доведеться і в тому випадку, якщо водій зіб’є корову на дорозі. У більшості штатів злочинець проведе до 10 років у в’язниці, а в штаті Гуджат можуть навіть призначити довічне ув’язнення. Лише в штатах Керала і Західна Бенгалія вбивство корови ніяк не карається”, – додають у виданні.

Через такі жорстокі покарання багато фермерів і власників корів бояться вбивати тварину після того, як вона постаріла і перестала давати молоко. Щоб не відповідати за законом, люди просто відпускають худобу на вулицю. Ось чому в Індії так багато бездомних корів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено